wie ik ben


Ik ben Daniëlla Groeneveld en mijn passie is het welzijn van honden. Ik ben kynologisch masseur, gedragsdeskundige, voedingsadviseur en personal trainer voor team hond. 

Als klein meisje wilde ik maar één ding, dierenarts worden om voor dieren te kunnen zorgen en ze zo goed mogelijk te helpen een gelukkig leven te leiden. Dierenarts ben ik helaas nooit geworden, wel heb ik als paraveterinair in verschillende dierenklinieken gewerkt. Van jongs af aan zijn er dieren in mijn leven; katten, chinchilla's, cavia's, baardagamen en natuurlijk honden..

In 2014 ben ik begonnen bij Aeres in Barneveld met de opleiding gedragstherapie voor honden. Onderdeel van deze opleiding is de opleiding kynologisch instructeur. Sinds 2016 geef ik met heel veel plezier les bij een kynologen club in Almere. 

Omdat ik in de 'klassieke gedragstherapie' het emotionele en fysieke aspect van honden miste, ben ik in 2018 begonnen met de opleiding kynologische massage bij Kynomassage® van Judith Hofman in Dorst. Daarnaast breid ik mijn kennis continu verder uit door het volgen van workshops, lezingen, cursussen en het bijhouden van vakliteratuur. In 2021 bijvoorbeeld heb ik mijn certificaat voedingsdeskundige A gehaald bij Lotte's Logica van Lotte Botter in Zutphen. In mijn praktijk werk ik samen met eigenaren (volwassen én kinderen in een gezin) aan inzicht in emoties, communicatie, leerprincipes, gedrag en de behoeften van een hond met als doel zowel voor hond als eigenaren een zo optimaal mogelijk welzijn te creëren. Ik coach mens/hond combinaties in allerlei (dagelijkse) situaties waarbij we dicht bij de natuur van de hond blijven. Samen vanuit (keuze)vrijheid, veiligheid, duidelijkheid maar vooral vanuit verbinding. 


Mijn eerste hond was een Argentijnse dog, Gaya. Een rustige, zelfstandige en sterkte hond, zeer gehecht aan ons toenmalige gezin. Met haar hebben we veel gereisd op een zeiljacht waarbij zij het altijd geweldig vond om samen een nieuwe omgeving te gaan ontdekken. Gaya werd 9 jaar oud, een redelijke leeftijd voor een Molosser maar ik had haar graag nog veel langer bij me gehouden.Na deze hond heb ik de overstap naar de herders gemaakt. De eerste was een Hollandse herder, Amor, een pittige reu, waar ik mooie jaren mee gehad heb. Ik heb met hem met veel plezier in verschillende gehoorzaamheidsdisciplines getraind. Helaas kreeg deze hond op vrij jonge leeftijd epilepsie waardoor ook hij niet oud mocht worden.Nu wonen er twee Mechelse herders bij me, Jack en Muck. Jack is een senior, Muck een puberende jonge hond van nu net een jaar. Met hen wandel ik veel in de Belgische Ardennen, onze favoriete plek op aarde.. Jack is ervaren in gehoorzaamheid en obedience, Muck moet nog heel veel leren en houdt van zoeken en speuren. Samen is het een prachtig stel!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info